Och varför driver jag den här webbsajten ?

Låt mig börja från början. Jag är en enkel och jordnära Norrbottnisk man, pappa, musiker och sågverkarbetare som gillar djur och natur. En del söderifrån kan skämtsamt kalla mig för lappjävel...vilket gör mig stolt. Lappjävlarna är nämligen den nativa svenska befolkningen och kan likställas med Amerikas nativa befolkning, Indianerna. Att få bo nära en nativ befolkning, ta del av deras kultur och syn på livet är som balsam för själen. Det livet borde alla få uppleva !

Nåväl, min första kontakt med countrymusik fick jag i tolvårsåldern när jag köpte ett kasettband med trucking music. Där sjöngs det om stora lastbilar och långa färder. Minns speciellt låten "thats the life of a rodeo cowboy" och sångarens märkliga röst. Jag tyckte musiken var cool men parallellt med detta var jag också inbiten hårdrockare och gick klädd i jeansjacka, hade långt år och var allmänt tuff. Jag spelade också själv hårdrock i flera källarband. Och i mina vener flyter fortfarande hårdrocksblod...

Åren gick. Jag började spela i olika band, fast nu handlade det om pubband och dansband. När jag var  i 25 års åldern började jag på allvar intressera mig för countrymusik. Detta intresse ökade och ledde till att jag 2006 startade webbsajten "Country on Net". Den drev jag till 2011 då det blev för stort och jag kände att jag inte orkade med. Började besöka countryfestivaler och det hann bli några år i Furuvik. 

Nu har jag återfått motivering till att fortsätta min "countrymission" genom en nystart med denna webbsajt. Countryfestivaler brottas med svikande intäkter och countrypubliken blir äldre och mindre. Tillförseln av ny yngre publik är inte tillfredsställande. Vi, Countryfolket, måste alla kämpa på ett eller annat sätt för att föryngra och öka countrypubliken. Det här är mitt bidrag ! :-)